Dom > Vijesti > Sadržaj

Razlozi zbog kojih se dobivanje dobara zaglađivalo u brazilskom običaju (II)

3. MAPA

Agencija za poljoprivredu, stočarstvo i nabavu, MAPA, Ministarstvo poljoprivrede, poljoprivrede i šumarstva, agencija za regulaciju i nadzor nad uvozom robe životinjskog i biljnog podrijetla. Kao i kod zdravstvenih proizvoda ili kozmetike, uvoz takve robe podliježe uvoznom licenciranju koji je potreban za brisanje robe u brazilskim običajima.

Tvrtka koja uvozi robu životinjskog i biljnog podrijetla mora biti registrirana pri MAPA. Za registraciju potrebno je predstaviti sljedeće dokumente SIF-u, Federalnoj inspekcijskoj službi:

• Kopija Statuta

• Kopija CNPJ kartice

• Registracija obrasca tvrtke

• Uvoznik Izjava o prikladnim uvjetima za pohranu proizvoda

Također je odgovornost agenata SIF-a nadgledati jesu li uvoz dobara životinjskog i biljnog podrijetla legalan. Ovi agenti posebnu pozornost posvećuju tome poštuju li se sanitarni zahtjevi, jer bi mogli ugroziti brazilske sektore koji se bave životinjama i povrćem.

Također je podvrgnuta pregledu MAPA pakiranje ili palete koje su isporučene s robom. Kada se, primjerice, prevozi roba u drvenim kutijama, bit će potrebno zatražiti certifikat o certifikatu za fumigaciju ili toplinsku obradbu.

4. Inmetro

Inmetro zahtijeva da neki proizvodi, koji se mogu naći u ovom članku, moraju biti ovjereni kako bi bili komercijalizirani u Brazilu, a ista pravila se nameću na uvezenu robu. U ovom slučaju proizvod mora biti certificiran od strane:

• Stranu regulatornu agenciju koju priznaje Inmetro

• Inmetro, po dolasku u Brazil

Za sve proizvode koji su podložni Obaveznom certifikatu Inmetro, potrebna je posebna licenca da bi ih uvezla. Za sve slučajeve prisutne u Uredbi broj 354 od strane Inmetro, od Inmetro će se zatražiti deklaracija o uvozu proizvoda za uvoz proizvoda, portugalski za deklaraciju o oslobođenju za uvoz proizvoda.

5. Porezni revizor brazilskih saveznih prihoda

Receita Federal do Brasil, koji je Brazilski Federalni prihod, odgovoran je za provođenje carinskih propisa. U tu svrhu, poreznom revizoru brazilskih Federalnih prihoda također je dopušteno nadgledati uvoz bilo koje robe u Brazil i time može oduzeti bilo koju robu ako shvate da nešto nije u redu s načinom na koji se roba obrađivala, posebno u Čak i ako su dokumenti predstavljeni od uvoznika bili u redu.


Napomena: članak se ponavlja iz Realogistike

Http://www.realogistics.com/index.html