Dom > Vijesti > Sadržaj

RAZLIKA EBTWEEN FULL-AUTO I POLU-AUTO CMM


Tri CMM, u stvari, mogu se podijeliti u pun-automatski, poluautomatski i ručno tip. Automatski potpuno kontrolira računalo, a priručnik je potpuno kontroliran od strane umjetne. I polu-automatski je bez potpuno automatski okretni igla glavu i kontrolu sustava, pa koliko god kada trebate promijeniti iglu kut, morate ručno promijeniti kut sonda. Pustiti nas znati o razlici između polu-automatski i automatski!


A. razlika u cijeni

Iz perspektive kupca, prva briga trebala biti razlika u cijeni, sonda glavu polu-automatski CMM se razlikuje od to pun-automatski one. Priručnik je jeftiniji od automatski.

B. točnost mjerenja

U odnosu na cijenu, točnosti mjerenja je jedan od vrijednosnih papira koji mogu testirati proizvod da li kvalificiran, pa veća točnost može dovesti do bolje kvalitete. Polu-automatski, zbog potrebe za umjetne prilagoditi testa, može imati neke pogreške u procesu mjerenja. Pun-automatski potpuno kontrolira PC, što uvelike smanjuje ljudska pogreška. Tako relativno točnost automatskog CMM je veći nego što je polu-automatski CMM.

C. proizvoditi učinkovitosti

Korijen poduzeće je učinkovitost osim kvalitete. Pun-automatski CMM je kontroliran od strane računala u procesu mjerenja, koje samo treba inženjer Postavi ispred računala i staviti u program. Dok je polu-automatski CMM, zbog utjecaja manualni test. Kao čeznuti kao morate preobraziti sonda glavu ručno, polu-automatski CMM ima manje prednosti od one pun-automatski.

Predstavljamo vam razliku između polu-automatski i pun-automatski CMM gore. Zapravo ne mogu reći koji je bolji jer je izbor između pun-automatski i poluautomatski isključivo zbog stvarne situacije. Ne možemo generalizirati.