Dom > Rješenja > Sadržaj

Utjecaj na CMM uzrokovane mjernih traka i lopta

Mjerna traka i loptu su ključnih dijelovatri koordinirati mjerni strojsenzor i površinu komad. Ako izabrao neprimjereno mjernih traka i loptu za određenu veličinu zadatka, to može dovesti do nesigurnosti mjernih rezultata i nedosljednosti. Kako bi ostvarili optimizacija CMM, u izboru mjernih traka i lopta mora biti zamišljen.

1. roudness mjerni loptu

Većina CMM mjerni loptice usvojiti sintetički rubin. Svojih oblina pogreška može dovesti do potencijalnog gubitka točnosti do 10%. Preciznost proizvodnje stupanj Rubin lopta je korištenje razreda definirati, razina mjerne loptu ovisi njegova relativna na maksimalno odstupanje od idealne sfere. Dvije najčešće korištene mjerenje razine je stupnja 5 i 10 (sphericity pogreške su 0.13 um i 0,25 Hm). Unatoč umjesto razreda 10 razreda 5 može spasiti neki trošak, ali ugroziti 5:1 što je opšte prihvaćena omjer CMM nesigurnost i oblik tolerancije.

2. materijal mjerni loptu

Iako ruby je najčešće korištena materijal mjerenja loptu, ali drugih materijala može biti više odgovarajući zakontakt skeniranja. U skeniranja mjerenje, mjerenje loptu klizanje duž površine izratka, to će dovesti do abrazije. U ekstremnim slučajevima, dugotrajno izlaganje može dovesti do nose mjerni lopte (habanje abrazivnih) ili komad materijala se lijepi za mjerenje ball(adhesion). U svakom slučaju, će utjecati na mjerenje oblina mjernih loptu.

Uskeniranje mjerenjepovršine neke materijale kao što su lijevano željezo, habanje abrazivnih može pojaviti. Preostale male čestice mogu uzrokovati blagi ogrebotina za mjerenje loptu i komad površine i formira mali avion na mjerni loptu. Za takva mjerenja, Cirkonij loptu što je veća tvrdoća je dobar izbor. Adhezije nositi se obično događa kada lopta materijal i komad materijala koji je kemijski afinitet, koje obično dogoditi se pri korištenju Rubin lopta za skeniranje aluminija izradak. Relativno mekana aluminijska prenesite od komad mjerenje loptu, koja će generirati sloj premaza na loptu, čime se smanjuje mjerni oblina i preciznost. U ovom slučaju, silicij nitridnih lopta je bolji izbor, jer ova vrsta materijala s dobra otpornost na habanje, a imaju afinitet za aluminij.

3. pojava mjerne trake

Točnost mjerenja smanjuje sa povećanjem dužine mjerne trake, tako dugo mjernih traka nije pogodan za mjerenje sve značajke (u stvari, koristeći maksimalnu krutosti, duljina najkraće moguće mjerenje je prava stvar za učiniti).

Iako čelik pogodan za izraditi neke kratke mjerna šipka, ali teško legura je najbolji materijal da se mjerna traka. Međutim, zbog gustoće teško legura je velika, tako da ne treba koristiti dugo mjerne trake. Keramički mjerni bar obično se može koristiti za mjerenje zadatak tražiti dobra čvrstoća i mala težina. Također, karbonsko vlakno je obično možete koristiti kako bi dugo mjernih traka.

4. toplinska stabilnost

Promjene temperature mogu uzrokovati puno CMM pogreške. Odabrati odgovarajući nastavak mjerenje bar materijal, možete dobiti bolju stabilnost pod uvjetom seekološke promjene, te osigurati bolju dosljednost rezultata mjerenja.


Molimo obavijestite nas ako bilo koji pitanje ili savjet

E-pošta:Overseas@CMM-Nano.com