Dom > Rješenja > Sadržaj

Prednosti ručni, automatski i puni automatski CMM

Sep 22, 2016

Tri koordinatne mjerni uređaj (CMM) je vrsta mjernih uređaja koji može predstavljati geometrijski oblik, dužinu i opseg kruga dijeli u opsegu prostora. Može se podijeliti na ručnu, poluautomatsku i potpuno automatski tipa.

Poluautomatski CMM, u usporedbi s automatskim CMM, je nedostatak pune automatskog sustava igla sonde . Kada je rad-komad mjeri prema programu, jednom transformirati sondu za drugog kuta, mora koristiti umjetnu transformaciju.

Što se tiče preciznosti, ručni tri koordinate mjernih stroj je čista ručni rad, tako da je slučajna greška je više od automatskog tipa. Full-automatic koordinatni mjerni stroj, u usporedbi s polu-automatski, potpuno automatski CMM je s automatskim sustavom kontrole u trenutku mjerenja, koji se mogu obavljati serije mjerenja kroz programiranje. Dakle, u usporedbi s ručnim tri koordinatni mjerni stroj, automatski vrsta uvelike poboljšati učinkovitost otkrivanja.

Što se tiče cijene, priručnik tipa jer ne postoji sustav kontrole pokreta, tako da je cijena relativno niska. Općenito, ručni tip ima visoku pričuvu na operatora, više iskustvo operateri imaju, to je veća točnost može doći. Općenito, ako inspekciju iznos je malen i točnost nije visoka, možete odabrati ručno CMM. Poluautomatski vrsta ima određene prednosti u cijeni u odnosu na automatsku CMM. No, na mjernom učinkovitost, potpuno automatski stroj je bolje.

Molimo Vas obavijestite nas ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili savjete

E-mail: overseas@cmm-nano.com